Cukrovinky

Recepty

Pudingový koláč so sušienkami Magic

Zloženie- Magic lemon dr Gerard

                 3 lyžice cukru alebo medu

                 1/4 hrnčeka vody

                 1 balenie vanilkového pudingu

                 1/2 balíčka jedlej želatíny

                  jablková pena alebo džem

Príprava: vo vriacej vode rozpustite cukor alebo med. V osobitnom kastróliku uveďte do varu mlieko a rozpustite v ňom želatínu. Potom pridajte puding a dôkladne miešajte, aby nevznikli hrudky. Nechajte vychladnúť. Na plech (najlepšie obdĺžnikový) vyložený papierom na pečenie naukladajte sušienky, navlhčite ich pripraveným sirupom a zalejte pudingovou hmotou. Na približne 4 hodiny vložte do chladničky (kým nestuhne pudingová hmota). Pred podávaním potrite tenkou vrstvou peny alebo džemu.

 

 

 

Vanilkový shake so sušienkami Magic

Zloženie: 3-4 sušienky Magic Black

                 2 kopčeky vanilkovej zmrzliny

                 250ml mlieka

Príprava: zmrzlinu, 3 sušienky a mlieko zmiešajte v mixéri. Na dno pohára nasypeme rozdrobenú sušienku a zalejeme studeným kokteilom. :)

 

 

 

 

 

 

 

Čokoláda s orechovými sušienkami

Zloženie: 200g čokolády Weinrich´s (mliečna/horká)

                 Orechové sušienky Dr Gerard

Príprava: Čokoládu roztopíme nad parou a pripravíme si nádobku s papierom na pečenie. Teplú čokoládu vylejeme do nádobky, navrch poukladáme sušienky a ľahko ich pritlačíme prstami aby sa potopili.

Čokoládu necháme vychladnúť, aby stuhla. 

Kvalitnú čokoládu na tento recept nájdete na eshope www.pravacokolada.sk 

Orechové sušienky nájdete na našom eshope :)

Dobrú chuť :)

 

 

 

 

 

 

Medvedíkov domček

Zloženie: sušienky "Chocobears" dr Gerard

                 200g hladkého tvarohu

                 2-3 lyžičky práškového cukru

                 40g masla

Príprava: Maslo vyšľaháme do peny, pridáme cukor a vymiešame. Pridáme tvaroh a spolu vyšľaháme. Zmes necháme vychladnúť, aby zhustla. Sušienky ukladáme macíkmi navrch vo forme trojuholníkov vyplnených sladkou plnkou. Pre lepšiu chuť môžte dať do stredu celý banán.

Dobrú chuť :)

 

 

 

 

 

 

Marhuľové tiramisu

 Zloženie: KRÉM: 250g mascarpone

                  3 vajcia

                  2 lyžičky práškového cukru

                  štipka soli

Môžeme pridať: horké kakao

                             amaretto

                             šálku zaliatej instantnej kávy

                             marhuľovo-smotanové piškóty dr. Gerard

Príprava: Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Jemne vyšľaháme mascarpone. V ďalšej nádobe vymiešame žĺtky s cukrom, a pridáme mascarpone za stáleho miešania. Nakoniec opatrne pridáme vyšľahané bielka.

Do vychladnutej kávy môžeme pridať amaretto.

Do pripravenej nádoby ukladáme postupne: piškóty namočené v káve s amarettom, krém, štipku kakaa, znovu piškóty, krém, a nakoniec ozdobíme kakaom.

Dobrú chuť :)

Dezert s ružovou jahodovou penou

 Zloženie: 1kg jemného plnotučného tvarohu

                  1 šálka cukru

                  vanilkový cukor

                  2 nesladené vanilkové pudingy

                  1 šálka mlieka

                  4 vajcia

                  100g masla

                  maslové sušienky lístočky dr Gerard

PENA: 1 jahodové alebo pomarančové želé

           2 lyžičky želatíny

           1/2 rozmixovaných jahôd

           300g gréckeho jogurtu

Príprava: V hrnci roztopíme maslo, pridáme cukor, vanilkový cukor, tvaroh, vajcia – PRIČOM CELÝ ČAS MIEŠAME! (V prípade, že Vám vzniknú hrčky, použite mixér). Do zmesi, ktorú stále varíme, nakoniec pridáme puding rozmiešaný v mlieku, tiež za stáleho miešania. Keď zmes opäť zovrie a začne hustnúť, odstavíme je ( dôkladne zhustne po vyhladnutí v chladničke!).

Plech vyložíme papierom, a poukladáme naň pomrvené sušienky. Ľahko vychladnutú zmes vylejeme na plech, a po vrchu posypeme pomrvenými sušienkami. Jemne zaťažíme.

Necháme vychladnúť.

PENA: Želé a 2 lyžičky želatíny rozpustíme podľa návodu, avšak zmenšíme množstvo vody o polovicu. Následne počkáme, kým vychladne.

Rozmixované jahody spojíme s jogurtom a pridáme vychladnutú, ale ešte tekutú želatínu. Všetko dobre vymiešame, vylejeme na vychladnutý dezert a odložíme na noc do chladničky.

Dobrú chuť.

Bonbóny z horkej čokolády

Zloženie: sušienky Masterwafer Classic dr Gerard

                175 g horkej čokolády

                200 ml hustej smotany 36 %

                50 g masla

HORKÉ KAKAO: 200 g horkej čokolády Weinrich´s 

                           obľúbená posýpka

Príprava: Horkú čokoládu nalámte na malé kúsky a dajte do teplovzdornej misy. V kastróliku ohrievajte smotanu, kým sa neprevarí, a vlejte ju do misy s čokoládou. Dôkladne miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí, a odstavte na 15 minút.

Do čokoládovej hmoty potom pridajte maslo a dôkladne miešajte, aby vznikla hladká hmota. Ak má hmota príliš nízku teplotu a maslo sa nerozpúšťa, môžete ju ohriať vo vodnom kúpeli. Misku prikryte fóliou a vložte na zhruba 3 hodiny do chladničky. Keď hmota stuhne, pridajte nadrobené oplátky a jemne premiešajte špachtličkou. Lyžičkou rozdeľte hmotu na polovicu, uložte na plech vyložený papierom a schovajte do chladničky na 10 – 15 minút. Po uplynutí tejto doby vyberte, pováľajte v sypkom kakau a vytvarujte guľky. Bonbóny znovu odložte do chladničky na 10 – 15 minút. Vo vodnom kúpeli teraz rozpustite zvyšok čokolády a odstavte, aby čokoláda vychladla. Studené bonbóny máčajte v čokoláde a odkladajte na papier na pečenie, aby stuhli. Posypte obľúbenou posýpkou.

Čokoládu na tento recept nájdete na eshope www.pravacokolada.sk

Dobrú chuť :)

Čokoládovo-smotanové semifredo so sušienkami Masterpiece a dražé Maltikeks

 Zloženie: Masterpiece dr Gerard 

                  dražé Maltikeks mliečne dr Gerard

                  smotanová zmrzlina

                  čokoládová zmrzlina

Príprava: Formu typu "srnčí chrbát" vyložte papierom na pečenie tak, aby papier vyčnieval ponad okraj. Na dno vysypte dražé Maltikeks Milk Chocolate dr Gerard.

Na dražé naukladajte vrstvu smotanovej a čokoládovej zmrzliny – musí byť mäkká, ale nie roztopená – taká, aby sa dala krájať (treba pracovať rýchlo, opakované rozmrazenie a zamrazenie sa neodporúča). Na záver vtlačte sušienky Masterpiece tak, aby vytvorili rovnú vrstvu. Na 2 – 3 hodiny dajte do mrazničky. Dezert vyberte z formy, nakrájajte na plátky a podávajte ozdobené zvyškom dražé a ovocím.

Dobrú chuť :)

 

Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rýchle dodanie Dobre ceny

Overený zákazník,

Vyborna komunikacia, rychle dodanie tovaru, vrelo odporucam.

Overený zákazník,

rýchli postup dobrý nakup tovar mi doručili jednoduchá objednavka dobrý výber

Overený zákazník,