Cukrovinky

Recepty

Pudingový koláč so sušienkami Magic

Zloženie- Magic lemon dr Gerard

                 3 lyžice cukru alebo medu

                 1/4 hrnčeka vody

                 1 balenie vanilkového pudingu

                 1/2 balíčka jedlej želatíny

                  jablková pena alebo džem

Príprava: vo vriacej vode rozpustite cukor alebo med. V osobitnom kastróliku uveďte do varu mlieko a rozpustite v ňom želatínu. Potom pridajte puding a dôkladne miešajte, aby nevznikli hrudky. Nechajte vychladnúť. Na plech (najlepšie obdĺžnikový) vyložený papierom na pečenie naukladajte sušienky, navlhčite ich pripraveným sirupom a zalejte pudingovou hmotou. Na približne 4 hodiny vložte do chladničky (kým nestuhne pudingová hmota). Pred podávaním potrite tenkou vrstvou peny alebo džemu.

 

 

 

Vanilkový shake so sušienkami Magic

Zloženie: 3-4 sušienky Magic Black

                 2 kopčeky vanilkovej zmrzliny

                 250ml mlieka

Príprava: zmrzlinu, 3 sušienky a mlieko zmiešajte v mixéri. Na dno pohára nasypeme rozdrobenú sušienku a zalejeme studeným kokteilom. :)

 

 

 

 

 

 

 

Čokoláda s orechovými sušienkami

Zloženie: 200g čokolády Weinrich´s (mliečna/horká)

                 Orechové sušienky Dr Gerard

Príprava: Čokoládu roztopíme nad parou a pripravíme si nádobku s papierom na pečenie. Teplú čokoládu vylejeme do nádobky, navrch poukladáme sušienky a ľahko ich pritlačíme prstami aby sa potopili.

Čokoládu necháme vychladnúť, aby stuhla. 

Kvalitnú čokoládu na tento recept nájdete na eshope www.pravacokolada.sk 

Orechové sušienky nájdete na našom eshope :)

Dobrú chuť :)

 

 

 

 

 

 

Medvedíkov domček

Zloženie: sušienky "Chocobears" dr Gerard

                 200g hladkého tvarohu

                 2-3 lyžičky práškového cukru

                 40g masla

Príprava: Maslo vyšľaháme do peny, pridáme cukor a vymiešame. Pridáme tvaroh a spolu vyšľaháme. Zmes necháme vychladnúť, aby zhustla. Sušienky ukladáme macíkmi navrch vo forme trojuholníkov vyplnených sladkou plnkou. Pre lepšiu chuť môžte dať do stredu celý banán.

Dobrú chuť :)

 

 

 

 

 

 

Marhuľové tiramisu

 Zloženie: KRÉM: 250g mascarpone

                  3 vajcia

                  2 lyžičky práškového cukru

                  štipka soli

Môžeme pridať: horké kakao

                             amaretto

                             šálku zaliatej instantnej kávy

                             marhuľovo-smotanové piškóty dr. Gerard

Príprava: Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Jemne vyšľaháme mascarpone. V ďalšej nádobe vymiešame žĺtky s cukrom, a pridáme mascarpone za stáleho miešania. Nakoniec opatrne pridáme vyšľahané bielka.

Do vychladnutej kávy môžeme pridať amaretto.

Do pripravenej nádoby ukladáme postupne: piškóty namočené v káve s amarettom, krém, štipku kakaa, znovu piškóty, krém, a nakoniec ozdobíme kakaom.

Dobrú chuť :)

Dezert s ružovou jahodovou penou

 Zloženie: 1kg jemného plnotučného tvarohu

                  1 šálka cukru

                  vanilkový cukor

                  2 nesladené vanilkové pudingy

                  1 šálka mlieka

                  4 vajcia

                  100g masla

                  maslové sušienky lístočky dr Gerard

PENA: 1 jahodové alebo pomarančové želé

           2 lyžičky želatíny

           1/2 rozmixovaných jahôd

           300g gréckeho jogurtu

Príprava: V hrnci roztopíme maslo, pridáme cukor, vanilkový cukor, tvaroh, vajcia – PRIČOM CELÝ ČAS MIEŠAME! (V prípade, že Vám vzniknú hrčky, použite mixér). Do zmesi, ktorú stále varíme, nakoniec pridáme puding rozmiešaný v mlieku, tiež za stáleho miešania. Keď zmes opäť zovrie a začne hustnúť, odstavíme je ( dôkladne zhustne po vyhladnutí v chladničke!).

Plech vyložíme papierom, a poukladáme naň pomrvené sušienky. Ľahko vychladnutú zmes vylejeme na plech, a po vrchu posypeme pomrvenými sušienkami. Jemne zaťažíme.

Necháme vychladnúť.

PENA: Želé a 2 lyžičky želatíny rozpustíme podľa návodu, avšak zmenšíme množstvo vody o polovicu. Následne počkáme, kým vychladne.

Rozmixované jahody spojíme s jogurtom a pridáme vychladnutú, ale ešte tekutú želatínu. Všetko dobre vymiešame, vylejeme na vychladnutý dezert a odložíme na noc do chladničky.

Dobrú chuť.

Bonbóny z horkej čokolády

Zloženie: sušienky Masterwafer Classic dr Gerard

                175 g horkej čokolády

                200 ml hustej smotany 36 %

                50 g masla

HORKÉ KAKAO: 200 g horkej čokolády Weinrich´s 

                           obľúbená posýpka

Príprava: Horkú čokoládu nalámte na malé kúsky a dajte do teplovzdornej misy. V kastróliku ohrievajte smotanu, kým sa neprevarí, a vlejte ju do misy s čokoládou. Dôkladne miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí, a odstavte na 15 minút.

Do čokoládovej hmoty potom pridajte maslo a dôkladne miešajte, aby vznikla hladká hmota. Ak má hmota príliš nízku teplotu a maslo sa nerozpúšťa, môžete ju ohriať vo vodnom kúpeli. Misku prikryte fóliou a vložte na zhruba 3 hodiny do chladničky. Keď hmota stuhne, pridajte nadrobené oplátky a jemne premiešajte špachtličkou. Lyžičkou rozdeľte hmotu na polovicu, uložte na plech vyložený papierom a schovajte do chladničky na 10 – 15 minút. Po uplynutí tejto doby vyberte, pováľajte v sypkom kakau a vytvarujte guľky. Bonbóny znovu odložte do chladničky na 10 – 15 minút. Vo vodnom kúpeli teraz rozpustite zvyšok čokolády a odstavte, aby čokoláda vychladla. Studené bonbóny máčajte v čokoláde a odkladajte na papier na pečenie, aby stuhli. Posypte obľúbenou posýpkou.

Čokoládu na tento recept nájdete na eshope www.pravacokolada.sk

Dobrú chuť :)

Čokoládovo-smotanové semifredo so sušienkami Masterpiece a dražé Maltikeks

 Zloženie: Masterpiece dr Gerard 

                  dražé Maltikeks mliečne dr Gerard

                  smotanová zmrzlina

                  čokoládová zmrzlina

Príprava: Formu typu "srnčí chrbát" vyložte papierom na pečenie tak, aby papier vyčnieval ponad okraj. Na dno vysypte dražé Maltikeks Milk Chocolate dr Gerard.

Na dražé naukladajte vrstvu smotanovej a čokoládovej zmrzliny – musí byť mäkká, ale nie roztopená – taká, aby sa dala krájať (treba pracovať rýchlo, opakované rozmrazenie a zamrazenie sa neodporúča). Na záver vtlačte sušienky Masterpiece tak, aby vytvorili rovnú vrstvu. Na 2 – 3 hodiny dajte do mrazničky. Dezert vyberte z formy, nakrájajte na plátky a podávajte ozdobené zvyškom dražé a ovocím.

Dobrú chuť :)