Pri objednávke nad 40€ - Gumené Damla cukríky ako darček. Pri objednávke nad 100€ - Cheesecake 800g ako darček. Tešíme sa na Vás.

Recept na dezert s ružovou jahodovou penou

Jahodový koláčik z malových lístkov DR. Gerard

Potrebné ingrediencie na recept:
CESTO:
1kg Jemného plnotučného tvarohu
1 šálka Cukru
1 balíček Vanilkového cukru
2 balíčky Nesladený vanilkový pudingy
1 šálka Mlieko
4 ks Vajíčok
100g  Masla
1 balenie Maslové sušienky lístočky Dr. Gerard
PENA:
1 ks Jahodové alebo pomarančové želé
2 lyžičky Želatíny
1/2 Rozmixovaných jahôd
300g Gréckeho jogurtu

 Postup:

  • V hrnci roztopíme maslo, pridáme cukor, vanilkový cukor, tvaroh, vajcia – PRIČOM CELÝ ČAS MIEŠAME! (V prípade, že Vám vzniknú hrčky, použite mixér). Do zmesi, ktorú stále varíme, nakoniec pridáme puding rozmiešaný v mlieku, tiež za stáleho miešania. Keď zmes opäť zovrie a začne hustnúť, odstavíme je ( dôkladne zhustne po vyhladnutí v chladničke!).
  • Plech vyložíme papierom, a poukladáme naň pomrvené sušienky. Ľahko vychladnutú zmes vylejeme na plech, a po vrchu posypeme pomrvenými sušienkami. Jemne zaťažíme.
  • Necháme vychladnúť.
  • PENA: Želé a 2 lyžičky želatíny rozpustíme podľa návodu, avšak zmenšíme množstvo vody o polovicu. Následne počkáme, kým vychladne.
  • Rozmixované jahody spojíme s jogurtom a pridáme vychladnutú, ale ešte tekutú želatínu. Všetko dobre vymiešame, vylejeme na vychladnutý dezert a odložíme na noc do chladničky.

Dobrú chuť ku skvelému receptu prajeme :)