Recept na dezert s ružovou jahodovou penou
Potrebné ingrediencie na recept: | |
---|---|
CESTO: | |
1kg | Jemného plnotučného tvarohu |
1 šálka | Cukru |
1 balíček | Vanilkového cukru |
2 balíčky | Nesladený vanilkový pudingy |
1 šálka | Mlieko |
4 ks | Vajíčok |
100g | Masla |
1 balenie | Maslové sušienky lístočky Dr. Gerard |
PENA: | |
1 ks | Jahodové alebo pomarančové želé |
2 lyžičky | Želatíny |
1/2 | Rozmixovaných jahôd |
300g | Gréckeho jogurtu |
Postup:
- V hrnci roztopíme maslo, pridáme cukor, vanilkový cukor, tvaroh, vajcia – PRIČOM CELÝ ČAS MIEŠAME! (V prípade, že Vám vzniknú hrčky, použite mixér). Do zmesi, ktorú stále varíme, nakoniec pridáme puding rozmiešaný v mlieku, tiež za stáleho miešania. Keď zmes opäť zovrie a začne hustnúť, odstavíme je ( dôkladne zhustne po vyhladnutí v chladničke!).
- Plech vyložíme papierom, a poukladáme naň pomrvené sušienky. Ľahko vychladnutú zmes vylejeme na plech, a po vrchu posypeme pomrvenými sušienkami. Jemne zaťažíme.
- Necháme vychladnúť.
- PENA: Želé a 2 lyžičky želatíny rozpustíme podľa návodu, avšak zmenšíme množstvo vody o polovicu. Následne počkáme, kým vychladne.
- Rozmixované jahody spojíme s jogurtom a pridáme vychladnutú, ale ešte tekutú želatínu. Všetko dobre vymiešame, vylejeme na vychladnutý dezert a odložíme na noc do chladničky.
Dobrú chuť ku skvelému receptu prajeme :)