Recept na bonbóny z horkej čokolády
Potrebné ingrediencie na recepty: | |
---|---|
1 balíček | Sušienky Masterwafer Classic Dr. Gerard |
175 g | Horkej čokolády |
200 ml | Hustej smotany 36 % |
50 g | Masla |
200 g | Horkej čokolády Weinrich´s |
obľúbená posýpka |
Postup na recept:
-
Horkú čokoládu nalámte na malé kúsky a dajte do teplovzdornej misy. V kastróliku ohrievajte smotanu, kým sa neprevarí, a vlejte ju do misy s čokoládou. Dôkladne miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí, a odstavte na 15 minút.
-
Do čokoládovej hmoty potom pridajte maslo a dôkladne miešajte, aby vznikla hladká hmota. Ak má hmota príliš nízku teplotu a maslo sa nerozpúšťa, môžete ju ohriať vo vodnom kúpeli.
-
Misku prikryte fóliou a vložte na zhruba 3 hodiny do chladničky. Keď hmota stuhne, pridajte nadrobené oplátky a jemne premiešajte špachtličkou.
-
Lyžičkou rozdeľte hmotu na polovicu, uložte na plech vyložený papierom a schovajte do chladničky na 10 – 15 minút.
-
Po uplynutí tejto doby vyberte, pováľajte v sypkom kakau a vytvarujte guľky. Bonbóny znovu odložte do chladničky na 10 – 15 minút.
-
Vo vodnom kúpeli teraz rozpustite zvyšok čokolády a odstavte, aby čokoláda vychladla. Studené bonbóny máčajte v čokoláde a odkladajte na papier na pečenie, aby stuhli. Posypte obľúbenou posýpkou a recept môžeme podávať.
Dobrú chuť :)