Pri objednávke nad 40€ - Gumené Damla cukríky ako darček. Pri objednávke nad 100€ - Cheesecake 800g ako darček. Tešíme sa na Vás.

Recept na bonbóny z horkej čokolády

Bonbóny z horkej čokolády

Potrebné ingrediencie na recepty:
1 balíček Sušienky Masterwafer Classic Dr. Gerard
175 g Horkej čokolády
200 ml Hustej smotany 36 %
50 g  Masla
200 g  Horkej čokolády Weinrich´s 
obľúbená posýpka

 Postup na recept:

  • Horkú čokoládu nalámte na malé kúsky a dajte do teplovzdornej misy. V kastróliku ohrievajte smotanu, kým sa neprevarí, a vlejte ju do misy s čokoládou. Dôkladne miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí, a odstavte na 15 minút.

  • Do čokoládovej hmoty potom pridajte maslo a dôkladne miešajte, aby vznikla hladká hmota. Ak má hmota príliš nízku teplotu a maslo sa nerozpúšťa, môžete ju ohriať vo vodnom kúpeli.

  • Misku prikryte fóliou a vložte na zhruba 3 hodiny do chladničky. Keď hmota stuhne, pridajte nadrobené oplátky a jemne premiešajte špachtličkou.

  • Lyžičkou rozdeľte hmotu na polovicu, uložte na plech vyložený papierom a schovajte do chladničky na 10 – 15 minút.

  • Po uplynutí tejto doby vyberte, pováľajte v sypkom kakau a vytvarujte guľky. Bonbóny znovu odložte do chladničky na 10 – 15 minút.

  • Vo vodnom kúpeli teraz rozpustite zvyšok čokolády a odstavte, aby čokoláda vychladla. Studené bonbóny máčajte v čokoláde a odkladajte na papier na pečenie, aby stuhli. Posypte obľúbenou posýpkou a recept môžeme podávať.

Dobrú chuť :)